Amb el bon temps, toca aprofitar els espais exteriors de casa nostra. Tant si tens un pis a la ciutat com un xalet al camp, aquí hi ha alguns consells per gaudir a l’aire lliure


Els dies són més llargs i les temperatures més suaus. De sobte ens ve de gust passar més temps a l’aire lliure, i per això, no cal sortir de casa. Si tenim la sort de comptar amb zones exteriors a la llar, és el moment de treure’ls partit i potenciar els seus atractius.

Vius al camp i tens un gran jardí? Potser en un àtic amb terrassa? O potser un pati interior privat? Doncs a continuació t’oferim alguns consells que et poden inspirar a l’hora d’aprofitar els espais exteriors, depenent de la seva mida i les seves característiques.

Tinc un Jardí molt gran

Ets d’enhorabona. Si vas escollir una casa amb un gran jardí, segurament ja pensaves en aquestes estones agradables a l’aire lliure i en les seves possibilitats. Ara bé, un espai exterior d’aquestes característiques també requereix manteniment, actualització i altes dosis de creativitat.

Pensa en el manteniment. Si voleu alternar les zones de vegetació amb algun tipus de paviment, la ceràmica és la vostra aliada. Es tracta d´un material fàcil de cuidar, alhora que permet aconseguir diferents acabats, que van del ciment a la fusta.

I si tinc piscina? Aleshores has de pensar en una superfície específica per no relliscar-te. Coneixes els sòls tècnics elevats? Faciliten un millor drenatge i una evacuació de l’aigua. Els paviments de 20mm estan disponibles a col·leccions de Keraben com Nature i Stonetech.

 

 

Diferencia els espais. Pots fer de tot, però a diferents parts. Si vols relaxar-te, crea una àrea chill out amb còmodes sofàs; per jugar amb els nens, una zona esportiva; i, a l’hora de dinar en família, res més especial que un pèrgola.

– Visca la vegetació! Què és un jardí sense plantes? En primer lloc, pensa en el clima de la teva ciutat i les espècies que ho podran resistir. També en el manteniment i el temps que li dedicaràs. I, finalment, escull l’estil: tropical, oriental, desèrtic…

Vull disfrutar de la meva terrassa

Que una casa tingui terrassa, ja sigui un àtic amb vistes, o un pati interior connectat a la llar, sempre és motiu de celebració. Suposa comptar amb un oasi particular, amb un espai per a l’esbarjo, on prendre un respir de la rutina. Assegureu-vos de treure-li rendiment.

Jazz de Keraben

– Decideix la finalitat. En general, les terrasses disposen de menys metres quadrats que els jardins, de manera que hauràs de triar. Dóna-li l’ús que més vagi amb el teu estil de vida. Podeu relaxar-vos llegint o aprofitar l’espai per celebrar barbacoes amb els amics.

– Materials resistents i que no rellisquin. Els espais a l’aire lliure requereixen sòls adequats, que evitin relliscades els dies de pluja, però permetin anar descalç els dies de sol. La tecnologia Antislip Shoeless de Keraben presenta porcellànics antilliscants amb una rugositat imperceptible al tacte.

Portobello de Keraben

 

Escull el mobiliari. D’una banda, la mida s’ha d’adequar a les proporcions de la terrassa, i de l’altra, el material ha de ser resistent a la intempèrie. Aposta per la fusta, pel rotang i pel vímet. I qui va dir que no hi pot haver tèxtils com coixins i mantes?

Feu-vos la llum. El més característic d’una terrassa és la lluminositat, però en caure la nit, hi pots continuar fent vida gràcies a la il·luminació. Crea ambients íntims amb focus, fanalets i llanternes; i fins i tot aprofita les bombetes solars que es recarregar durant el dia.

I si només tinc un balcó?

Sigues creatiu! L’interiorisme, en realitat, en va. Amb molt poc, pots aconseguir molt.

Cuida els terres. Hem vist que hi ha superfícies específiques per evitar relliscar, a més de no requerir manteniment i ser fàcils de netejar. A més, els paviments tenen un efecte estètic molt potent capaç d’aportar frescor a qualsevol espai per reduït que sigui.

Instal·la mobles petits. Una bona idea és apostar per peces que tinguin doble funció com ara un tamboret amb espai d’emmagatzematge. També són interessants les cadires i les taules plegables, que podeu guardar a l’interior o en una cantonada del balcó.

Les parets són les teves aliades. Assegureu-vos d’aprofitar els murs, ja sigui per penjar plantes o fanalets. Es tracta d’optimitzar i treure el partit més gran a l’espai que tenim.

Genera intimitat. Els espais reduïts tenen l’avantatge de transmetre recolliment, cosa que pots aprofitar per a la lectura o els esmorzars en companyia. Alguns trucs per guanyar intimitat són col·locar les plantes estratègicament o instal·lar tancats de vímet.

El bon temps ha arribat, i amb això, l’hora de posar a punt les zones exteriors. Gaudir dels dies assolellats és pràcticament una obligació. Quina sort poder fer-ho des de casa.